
«ممکن است کسانی دلشان با جمهوری اسلامی نباشد و نخواهند از نظام دفاع کنند اما از کشور خود که میخواهند دفاع کنند.» شبیه این عبارت را رهبر معظم انقلاب چند بار در طول سالهای گذشته عنوان کردهاند، 2 بار در باب بحثهای سیاسی و انتخابات، و یک بار درباره حمایت از تولید ایرانی. هرگاه این رویکرد توأم با طمأنینه و بلندنظری از سوی رهبر انقلاب مطرح شد، جماعتی سیاستباز و بدآوازه و دارای سوابق معارضه با نظام و انقلاب، بلافاصله خود را خطاب سخنان معظمله قرار دادند و به زعم خود خردهگیری کردند که؛ مگر به ما اجازه میدهید نامزد شویم؟ مخالفان وقتی نامزد ندارند برای چه پای انتخابات بیایند؟
حسین نجابت نماینده مردم تهران در رابطه با فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از حق رأی همه آحاد مردم در جامعه با تمام سلایق سیاسی اظهارداشت: در انتخاب شدن افراد در هر شغل و پیشهای صلاحیت افراد در آن شغل باید سنجیده شود. چنانچه در مشاغل روزمره چون خبرنگاری و یا هر شغل دیگری برای انتخاب اعضایی از این صنف، قاعدتا افرادی انتخاب میشوند که دارای سواد و تخصص و تعهد باشند. نمایندگی مجلس هم به همین گونه است؛ درحقیقت کسی که بر کرسی نمایندگی نظام جمهوری اسلامی ایران مینشیند باید حداقل چارچوب نظام را قبول داشته و التزام عملی آن به اثبات رسیده باشد.
وی افزود: با درک این مطلب، فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر حق رأی قائل شدن برای کسانی که نظام اسلامی و یا مسئولین آن را قبول ندارند، آسان میشود؛ اما همین افراد نباید توقع داشته باشند در مسندی از این نظام قرار گیرند. در واقع کسی که مخالف نظام است، میتواند ازبین طیف وسیع کاندیداهای مورد نظر، فردی را که به نظرات و دیدگاههای او نزدیک است انتخاب کند.
نجابت با اشاره به حقوق شهروندی هر فرد در جامعه اظهار داشت: رأی دادن جزو حقوق شهروندی هر فرد در جامعه است که مقام معظم رهبری توصیه کردند که این افراد هم می توانند از حق خود استفاده کنند. به نظر من در این زمینه جای هیچ ابهامی نیست و این موضوع برای همه قابل فهم است.
وی تصریح کرد: باید بدانید، برخیها میگویند برای اینکه همه بیایند و رأی بدهند باید در داوطلبان همه طیف آدمی باشد؛ اما این موضوع هیچ ربطی به احرازهای صلاحیت ندارد. به طور مثال به ما ایراد میگیرند که خیلی از اصلاح طلبان ردصلاحیت شدهاند؛ بنده اعلام میکنم که در همین دور نهم مجلس، تعدادی از اصلاح طلب هستند، و مشکل خاصی هم ندارند، البته این افراد کثیر هستند. برخی از اصلاح طلبان به خاطر فتنه88 رد شده و برخی هم به خاطر مجلس ششم رد شدهاند، این موارد کاملا مسند و غیر قابل انکار است.
نجابت در پایان خاطر نشان کرد: مسلما آدمی که به نظام اسلامی هیچ گونه اعتقادی ندارد، نباید در جایگاه تصمیم گیر بنشیند. همانند شخصی میماند که پیشینه قضائی دارد و می خواهد در جامعه حضور پیداکند؛ اما هیچ کس توقع ندارد آن را نماینده مجلس کنیم . یا کسی که خلع لباس روحانیت شده و در جرائم بخشیده شده است؛ حقیقت این است که ما باید از تمام حقوق شهروندی استفاده کنیم.