لاله افتخاري تاكيد كرد :
ضرورت توجه به نخبگان و نخبه پروري
نماينده مجالس هفتم و هشتم كه نقش فعالي در كميسيون هاي تخصصي و در صحن مجلس داشته است، از برنامه هاي خود براي دوره آينده مي گويد.
کد خبر: ۵۸۸
تاريخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۹
* ابتدا از برنامه هاي خود براي رفع معضلات و مشكلات مربوط به زنان در صورت حضور در مجلس نهم بفرماييد؟
پيگيري مطالبات مقام معظم رهبري و بانوان كشور در مورد مسايل مربوط به زنان و خانواده و پيگيري در جهت تحقق ، نظارت ، تصويب بر قوانين مربوط به ويژه ماده 23 برنامه پنجم توسعه و تبيين جايگاه زنان در اسلام با استفاده از ظرفيت همايشها و اجلاسهاي بين المللي و داخلي و ملاقاتهاي و تلاش در جهت تبيين جايگاه زنان در ايران و ارائه الگوي موفق جمهوري اسلامي ايران در موضوع زنان و خانواده براي بيداري اسلامي و تاثير گذار و تعيين كننده، از اقدامات مهمي است كه در صورت حضور در مجلس نهم پيگيري خواهم كرد .
*شما در مجلس هشتم رئيس فراكسيون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بوديد ، درصورت حضور در مجلس نهم چه برنامه هايي براي ترويج فرهنگ قرآني در جامعه خواهيد داشت؟
از آنجايي كه ترويج فرهنگ قرآني ضرورت دارد ادامه حضور فعال و تاثير گذار و تعيين كننده در شوراي توسعه فرهنگ قرآني از اهميتي خاصي برخوردار است . همچنين تصويب بودجه هاي ساليانه و قوانين مورد نياز با تاكيد برتحقق مطالبات مقام معظم رهبري در عرصه توسعه فرهنگ قرآني لازم ضروري است. نظارت برحسن اجراي قوانين مصوب در خصوص فرهنگ قرآني به ويژه دربرنامه پنجم توسعه برالزام دولت به تهيه راهبردي توسعه اين فرهنگ تا پايان سال دوم برنامه پنجم تاكيد كرده است . همچنين نظارت بر طرحهاي كلان قرآني نظير انس با قرآن كريم مورد نظر مقام معظم رهبري – تربيت 10 ميليون حافظ قرآني و تربيت نيروي متخصص پژوهشهاي مربوطه واستخدام نيروهاي قراني در دستور كا قرار خواهد گرفت .
*براي ساير حوزه ها چه خواهيد كرد؟
تلاش در جهت تصويب و نظارت برحسن انجام اصلاح ، تقويت ، توسعه استاندارد كه به در خواست اينجانب با همكاري مركز پژوهشها و با دعوت از مسوولين ،اساتيد و متخصصان و با استفاده از تجربيات موفق دنيا انجام گرفته است . همچنين پيگيري در جهت هم افزايي و رفع مشكلات نخبگان و مخترعان و تلاش در جهت تجاري سازي اختراعات از طريق تداوم همكاري فراكسيون مخترعين با بسيج حقوقدانان و معاونت و رياست و مركز فناوري به عنوان حلقه ارتباطي نخبگان و مسوولين اجراي از ديگر اقدامات خواهد بود .
*به مباحث مربوط به نخبگان اشاره فرموديد ، عمده برنامه هايتان در اين بخش در چه سازو كاري تعريف مي شود؟
نظارت و هدايت برحسن اجراي قانون حمايت از شركتهاي دانش بيان كه بنده و بعضي از همكارهن محترم در جهت تكميل و اصلاح آن ودرج ديدگاههاي نخبگان و بهره گيري از قران مركز پژوهشها قرآن نقش پر رنگ داشتيم و پيگيري امور دانشجويان خارج از كشور كه اينجانب به عنوان مسوول كميته طراح پيگيري امور دانشجويان ايراني در خارج از كشور با حكم رسمي مجلس بودم را متعاقبا خواهم داشت . با برگزاري جلسات مستمر و همكاري با دفتر مقام معظم رهبري – سازمان فرهنگ و ارتباطات شوراي عالي انقلاب ،فرمانداري در جهت رفع مشكلات تحصيلي ، مسائل ديگر با عنايت به تحريم هاي امنيتيو اخلاقي و فرهنگي – اشتغال و مهاجرت نخبگان و...پيوسته با مسوولين و دانشجويان ورايزنان علمي در ارتباط بوده ام و خواهم بود .
* به عنوان عضو فراكسيون زنان مجلس، نقش زنان در پيروزي انقلاب اسلامي و شكل گيري و تداوم موج بيداري اسلامي در سرتاسر خاورميانه را تبيين بفرماييد.
نقش زنان در انقلاب اسلامي برگرفته از همان نگاه قرآني به زن است، نگاهي كه همواره زنان را در كنار مردان و گاهي اوقات زمينهساز موفقيت مردان دانسته است، ما ميبينيم كه در كنار همه پيامبران الهي زناني تاثيرگزار و تاريخساز حضور دارند. به دنبال آن نيز در تاريخ اسلام، زنان هركجا كه احساس وظيفه و تكليف كرده اند، پيروزمندانه و موثر وارد عرصه شدهاند، مانند حادثه عاشورا كه زنان بني اسد در دفن شهداي كربلا سهيم بودند و جلوتر از مردان حضور داشتند، همينطور در پيام رساني حضرت زينب (س)، حتي ميتوان از نقش پررنگ زنان در نهضت تنباكو گفت. در تشييع و تدفين حضرت امام رضا (ع) هم زنان نوغان بودند كه پيش قدم شدند و مهريهي خود را بخشيدند. در انقلاب اسلامي ما نيز چنين بود. حضرت امام (ره) فرمودند زنان ما دوش به دوش مردان و گاهي جلوتر از آنان در پيروزي انقلاب نقش داشتند. در هشت سال دفاع مقدس نيز به همين ترتيب بود. بسياري از همسران، مادران و خواهراني بودند كه عزيزان خود را براي حضور در جبهههاي تشويق ميكردند، حتي پس از بازگشتنِ جنازهي او يا بدن مجروحش، روحيهي خود را حفظ كردند و هميشه شكر گزار خداوند بودند. حتي در شهداي اخير در عرصه دانش و فناوري ديديم كه خانوادهي شهدا چگونه نقش آفرين بودهاند. در نهايت ميبينيم كه همين استقامت و پايداري همراه با بصيرت و ولايتمداري و اطاعت محض از ولايت مطلقه فقيه در حوادث و اتفاقات گوناگون، باعث شد كه مردم كشورهاي مختلف و به ويژه در كشورهاي اسلامي درس بگيرند. چند سال قبل رهبر انقلاب فرمودند كشور ما بايد الهام بخش باشد، امروز كه شاهد ميزباني كشور ما براي جوانان بيداري اسلامي هستيم نتايج آن الهام بخشي را ميبينيم. آنها ميخواهند از جمهوري اسلامي ايران درس بگيرند و اقدامات موثر و مفيدي كه ايران اسلامي در زمينه بانوان داشته الگو برداري و بومي سازي كنند. در نشستي هم كه بنده با بانوان جوان بيداري اسلامي ساير كشورها داشتم آنها بسيار علاقه نشان ميدادند كه ايران اسلامي را الگوي خود قرار دهند. نه تنها در عرصهي زنان كه در زمينههاي مختلف الگوهاي پيروزمندانهي ما را در ساختارهاي جديد كشور خودشان به كار گيرند. آنها ميخواهند در قوانين مربوط به جامعه و خانواده تاثير گذار باشند و از الگوهاي موفق استفاده كنند.
* برنامه جریان انحرافی برای انتخابات مجلس نهم چیست؟
جريان انحرافي در نظر داشت كه ۱۵۰ نماينده را به مجلس نهم وارد كند. در جريان دور كاري هم برخي از همين نمايندگان اصول گرا قصد داشتند كه اقدامات صورت گرفته براي دولت و افرادي كه شاخص آنها ولايت بود را زيرسؤال ببرند و آن را توجيه كنند. خود اصول گرايي هم طيف مختلفي دارد. افرادي از اصولگرايان هم با ديد كارشناسي خود ممكن است با بيرحمي در برابر دولت قرار بگيرند و حتي اقدامات و عملكرد دولت را هم بد ميدانند. در كنار آنها هم جريانهاي خاكستري يا اقليت اگر قرار بگيرند ميتوانند تاثيرگذار باشند و البته عدهاي از نمايندگان هم براي حضور در مجلس بعد، تحت تاثير جريان انحرافي هستند. شناختن اين افراد سخت است ولي مردم بايد عملكرد آنها را بررسي كنند و از افراد آگاه به پشت صحنه بپرسند كه نمايندگاني كه براي دوره بعد پيش خريد شدند چه كساني هستند. نمايندهاي كه هزينه كلان براي انتخابات كند و بايد توضيح دهد كه اين بودجه را، به خصوص در شهرستانها از كجا آورده است. كسي كه با جريانهاي قدرت و ثروت پيوند ميخورد و هزينههاي خاصي انجام داده است و بايد بدانند آنها نماينده مردم شهيدپرور نيستند.
* لطفا به کلمات ذیل پاسخ کوتاه بدهید
شهيد محمدحسين افتخاري: از زبان مردم ميگويم؛ الگوي همه خوبيها، كسي كه همه مستحبات را انجام ميداد و همه مكروهات را ترك ميكرد، نمونهاي از استقامت، ايثار و كمك به مردم بود تا آخرين لحظهي شهادت.
شهيد محمدعلي عامريان: الگوي اخلاق، كسي كه در صورت و سيرت در زيباترين درجه قرار داشت، بسيار به بانوان احترام ميگذاشتند.
مجلس ششم: مجلسي كه بسياري از دست آوردهاي نظام را بر باد داد.
مجلس هفتم: مجلسي اصولگرا با رويكرد مردم.
مجلس هشتم: مجلسي قدرتمند كه در سختترين شرايط، موضعگيريهاي بسيار خوبي داشت و همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند در عرصه بين الملل بسيار خوب عمل كرد.
زينب(س): الگوي همه ما هستند و من به عنوان همسر و فرزند شهيد، استقامت ايشان براي ما الهام بخش بود و آن آگاهي كه ايشان از طريق جرياناتي كه دنبال كردند، الگوي ما هستند و نميگذاريم حسين زمان تنها بماند و پيام شهدا را منتقل خواهيم كرد.