در تاريخ انقلاب اسلامي ايران ايام فراواني بوده است كه به اقتدار نظام قوت دوبارهاي بخشيده است و جمهوري اسلامي ايران را در ميان نقشههاي فراوان دشمنان موفق و پيروز گردانيده است يكي از اين حماسهها در 9 دي 88 صورت پذيرفت كه مردم در اين حركت بر ادامه راه دفاع از نظام و حريم ولايت تاكيد داشتند.
نقش زنان در شكست جريان فتنه و خلق حماسه 9 دي بي بديل است. زنان در اين روز با درك عظيم خويش و بصيرت والايشان حضوري را تجربه كردند كه تمام نقشههاي ميلياردي دشمن را بر باد داد. در همين خصوص و در زمينه زنان و بصيرت در عرصههاي گوناگون زندگي پاي صحبتهاي خانم فاطمه رهبر نماينده مجلس شوراي اسلامي و عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي نشستيم.
گفت و گو: نفيسه زارعي – اكرم يافتيان
* لزوم بصيرت در همه اقشار جامعه به ويژه زنان امري انكارناپذير است شما اين مهم را چگونه برآورد ميكنيد؟
زنان ما در نظام جمهوري اسلامي با توجه به جايگاهي كه اسلام براي آنها در نظر گرفته است كه اين جايگاه، جايگاه خاصي است از طرفي با شروع انقلاب اسلامي و عنايت و نوآوري كه امام(ره) داشتند اين ابتكار عمل را به دست گرفتند كه وارد اجتماع شده و در عرصههاي مختلف با اتكاء به بينش و جهانبيني توانستند در عرصههاي گوناگون اجتماعي فعاليت كنند.
اين فعاليت بانوان در عرصههاي مختلف توأم با بصيرتي بود كه نشأت گرفته از رهنمودهاي حضرت امام(ره)، حفظ ارزشهاي ديني و فرمايشات مقام معظم رهبري بود كه بانوان هميشه نشان دادند كه در عرصههاي مختلف كشوري داراي اين بصيرت و جهانبيني هستند كه مختص انقلاب اسلامي است.
* اين بصيرت چگونه در زنان ايراني خود را نشان داد؟
زنان ما با بصيرت خاصي كه داشتند هميشه پشت سر حضرت امام راحل حركت كردند و گوش به فرمان ولي فقيه زمان خود بودند، همين رابطه و تعامل با ولايت بود كه زنان ما در جنگ تحميلي پشت جبههها را هدايت كرده و فرزندان دلبند خود را به جنگ فرستادند و اين بصيرت بانوان مسلمان ايراني بود كه توانستند به نحو احسن به وظيفه ديني و ملي خود عمل كنند. در دوران سازندگي كه بلافاصله بعد از جنگ آغاز شد زنان وارد عرصههاي مختلف سازندگي، سياسي شدند كه اين امر به اقتضاي شرايط آن روز بود. زنان ما در تمام عرصهها و مقاطع حساس حامي رهبر بوده و پشت رهبري را خالي نكردهاند و در اصل با حمايت از ولايت مطلقه فقيه آن درايت و بصيرت خود را نشان دادند.
* در طي چند سال اخير به ويژه بعد از انتخابات 88 و جريان سياسي موسوم به جنبش سبز اين بصيرت در زنان چگونه وارد عرصه شد؟
نمونه بارز بصيرت در بانوان و البته در تمام آحاد جامعه در زمان فتنه 88 بود كه بر همگان زواياي آن روشن است. در 9 دي ماه خانمهاي ما فوج فوج در دستهها و گروههاي مختلف مانند سالهاي اول انقلاب به فرمان حضرت امام(ره) زنان در صحنههاي گوناگون حضور پيدا كردند. در زمان انتخابات 88 و بعد از آن و به پا شدن جريان فتنه مردم وارد ميدان شدند و شايد نيمي از جمعيت غالب مردم را زنان تشكيل ميدادند. زنان در اين دوره با بصيرت پشت رهبري را خالي نكرده و حمايت خود را از رهبر اعلام داشتند و نشان دادند بار ديگر به مانند 33 سال پيش كه پشت سر حضرت امام (ره) بودند، پشت سر امام خامنهاي در اين مقطع قرار گرفتند.
* اكنون با توجه به شرايط فعلي جامعه اعم از بيداري حاصل شده از انقلاب اسلامي در سراسر جهان وظيفه زنان با بصيرت ايراني چيست؟
در شرايط فعلي از طرفي وظايف خانمهاي ما در خانواده حفظ بنياد خانواده است و نبايد اين مهم را ناديده بگيرند و از سوي ديگر در كنار اين مسئوليت وظيفه اداره امور كشور را نيز به دست گيرند. طبيعي است كه نگاه جهان به زنان مسلمان ايراني به عنوان يك الگوي شايسته اهميت ويژهاي دارد، ارتقاي جايگاه زن در جهان به فعاليتهاي زنان ما كه با بصيرت در عرصههاي گوناگون حضور پيدا ميكنند، باز ميگردد. در حال حاضر هم شما ميبينيد كه در كشورهايي كه موج بيداري اسلامي در آنها شكل گرفته و حتي در كشورهاي غيراسلامي با توجه به آنچه كه ما در كشورهاي اروپايي و آمريكا شاهد آن هستيم يك نوع دقت نظر و نگاه ژرف را ميطلبد كه زنان ما با بصيرت بيش از پيش به تكاليف خود عمل كنند تا انشاءالله آن تأثيرگذاري كه ميخواهيم در جهان داشته باشيم، اتفاق بيفتد.