آیت الله مکارم شیرازی: حل مشکلات مردم وظیفۀ هر سه قوه است
آیت الله مکارم شیرازی گفت که حل مشکلات اقتصادی امروز وظیفۀ هر سه قوه است و انتظار مردم این است که سه قوه با هم در این خصوص همکاری و تلاش کنند. این مرجع تقلید در دیدار سید مسعود میرکاظمی معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به گلایه های شدید مردم از گرانیها گفت: امروز داد مردم از گرانیها بلند است و میگویند که قیمتها روز به روز افزایش مییابد.وی در ادامه به ضرورت اقناع و تبیین برای مردم نسبت به گرانیهای اخیر اشاره کرد و افزود: این گرانیهای افسارگسیخته با وجود افزایش درآمدهای نفتی دولت به عنوان معمایی برای مردم شده که لازم است دولتمردان جواب قانع کنندهای برای آن داشته باشند.این مرجع تقلید همچنین به قاچاق اجناس و کالا به صورت آزادانه و گسترده اشاره و تاکید کرد: باید نظارتها و بازدیدها در مرزها افزایش یابد که چرا مواد خوراکی و ارزاق مردم به راحتی از کشور خارج می شود؟ وی از دیگر دلایل گرانی ها را بی انصافی برخی از کسبه دانسته و گفت: باید تعزیرات حکومتی نسبت به این قضیه ورود پیدا کند.
هشدار مقام روس به غرب درباره «بازی لفاظیهای خطرناک»
معاون وزیر خارجه روسیه با هشدار به کشورهای غربی درخصوص لفاظیهای خطرناک علیه مسکو، گفت غرب هر کاری میکند تا تنشها با روسیه را بیش از پیش تشدید کند.به گزارش مشرق، اظهارات تهدیدآمیز وزارت خارجه آمریکا درباره حمایت ناتو از لیتوانی در پی تنشزایی این کشور با منطقه کالینینگراد در روسیه، با واکنش تند مسکو مواجه شد.«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) نسبت به «بازی لفاظیهای خطرناک» غرب در مورد درگیری با مسکو هشدار داد.
خودپرداز بیشتر بانک ها به سامانه صیاد متصل شد
فارس نوشت:معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی گفت: تاکنون ۹۰ درصد بانکهای کشور که ۸۵ درصد خودپردازها را در اختیار دارند توانستهاند خدمات چک را از طریق خودپردازهای خود به مردم ارائه کنند.نادعلی زاده درخصوص بانکهایی که خودپرداز آن ها به سامانه صیاد متصل نشدهاند، گفت: هم اکنون فقط اتصال خودپردازهای سه بانک توسعه تعاون، کارآفرین و پستبانک به این سامانه تکمیل نشده است که این سه بانک حدود چهار هزار خودپرداز در اختیار دارند. همچنین بانکهای اقتصادنوین و کشاورزی نیز اهم اقدامات فنی را در این زمینه انجام دادهاند و به زودی آماده ارائه خدمات در این حوزه خواهند بود.
احتمال رکود اقتصادی آمریکا دو برابر شد
بانک سرمایهگذاری گلدمن ساکس که یکی از بزرگترین نهادهای مالی مدیریت دارایی در جهان محسوب میشود از افزایش احتمال گرفتار شدن اقتصاد آمریکا در دام رکود اقتصادی خبر داد و پیشبینی خود از رشد تولید ناخالص داخلی این کشور را کاهش داد. این بانک با انتشار تازهترین گزارش کارشناسی خود احتمال آغاز رکود اقتصادی در یک سال آینده را از ۱۵ درصد پیشین به ۳۰ درصد افزایش داده است.همچنین در حالی که کارشناسان این بانک سرمایهگذاری، پیشبینی رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه دوم سال میلادی جاری را در سطح ۲.۸ درصد حفظ کردهاند ولی معتقدند که این نرخ در سه ماه سوم سال ۲۰۲۲ به ۱.۷۵ درصد و در سه ماه چهارم نیز به ۰.۷۵ درصد کاهش مییابد./ اقتصادنیوز
سخنگوی قوهقضائیه اعلام کرد:برخورد قاطعانه با شرور، زورگیر و متعدی به حریم مردم
سخنگوی قوهقضائیه درخصوص آخرین وضعیت اجرای اصل یکصدوچهلودوم قانون اساسی و قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران که در سال 1394 به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است، گفت: قانون اساسی فصلالخطاب است و تأخیر برای اجرای آن دلیلی ندارد. در راستای تحقق اصل مربوط به اعلام اموال مسئولان، دفتری ویژه برای پیگیری این موضوع اختصاص یافته است. آنچه که ماحصل قوهقضائیه است، ۸۰ درصد اموال اعلام شده است و روند مثبت ارزیابی میشود اما در حوزه اجرا، مطالبه ما جدیتر است و در دولت نیز آقایان مخبر معاون اول رئیسجمهور و اسماعیلی رئیس دفتر رئیسجمهور با صدور بخشنامه پیگیر موضوع و خواستار تسریع این روند هستند.
سال چالشبرانگیز برای صهیونیستها
«سعدالله زارعی» کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه نوشت: «رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ با ۱۰۸۵۰ اقدام جهادی فلسطینیها مواجه گردید که فقط توانست حدود ۲۲۰۰ مورد آن را شناسایی و خنثی کند. این رژیم در این سال با ۳۶۹۳ درگیری مسلحانه فلسطینیها یعنی بهطور متوسط روزانه با ۱۰ مورد اقدام جهادی علیه نیروهای نظامی خود مواجه بوده است. در همین چند ماه گذشته از سال ۲۰۲۲، لااقل ۳۰ نفر از نظامیان رژیم در مواجهه با فلسطینیها کشته شدهاند. در سال گذشته میلادی سلاحهایی معادل ۱۹۰ میلیون دلار از اسلحهخانههای این رژیم به دست فلسطینیها رسید. برآوردهای رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم، بیانگر آن است که اعتیاد نظامیان، مهمترین عامل همکاری آنان در خروج سلاح از مراکز نگهداری بوده است».
امکان رقابت محصولات ایران در بازار ونزوئلا
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ونزوئلا گفت: «ونزوئلا به کالاهای دانشبنیان و واسطهای به صنعت، مواد پتروشیمی، اقلام و ادوات کشاورزی، خودرو، اقلام و مصالح ساختمانی و به خیلی از کالاهای دیگر نیاز دارد محصولات ایران در ونزوئلا با قیمت رقابتی قابلعرضه است». حجتالله سلطانی افزود: «آمریکا به یک مرض و بیماری دچار شده که از ابزار سلطهاش اعم از دلار، سیستم مالی و بانکی و ارتباطات سیاسی بهعنوان یک اهرم برای فشار به کشورهای مستقل استفاده و تلاش میکند که از این طریق استقلال رأی این کشورها را بشکند و آنها را مجبور کند در خط و مشی که ترسیم میکند، رفتار کنند. خیلی از کشورهای مستقل دنیا ازجمله جمهوری اسلامی ایران، ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه این سازوکار را نمیپذیرند. به همین خاطر است که بحث مقاومت و اتخاذ تدابیر لازم برای خنثی کردن و شکست دادن این فشارها توسط دولتهای مردمی، مقاوم و مستقل مطرح میشود». سلطانی در خصوص ظرفیتهای کشاورزی ونزوئلا برای سرمایهگذاری بخش خصوصی کشورمان نیز گفت: «ونزوئلا حدود ۳۰ میلیون هکتار زمین حاصلخیز قابلکشت با میانگین بارندگی ۱۵۰۰ میلیمتر دارد. همین بهتنهایی فرصت بسیار استثنایی برای شرکتهای ما خواهد بود که بتوانند کشت فراسرزمینی انجام بدهند».
راهاندازی اینترنت ویژه کودکان در کشور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که بهمنظور رفع دغدغههای فرهنگی والدین، اینترنت ویژه کودکان تا دو هفته آینده در دسترس قرار میگیرد. عیسی زارعپور افزود: «این سرویس، اینترنت کاملاً ایمن و بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی طراحی شده است. با فعالسازی این سرویس محدودیتهایی برای دسترسی کودکان اعمال میشود تا این دسته از کاربران در معرض محتواهای نامناسب قرار نگیرند».
دانشآموزان چمران در لبنان!
«صلاح فحص» نماینده جنبش اَمَل در تهران گفت: «یک زمان در کشورهای عربی نگاه کردن به ارتش اسرائیل ترس داشت؛ اما الآن ارتش اسرائیلی جرئت ندارد به ما در مرز نگاه کند و میترسد. امام موسی صدر و شهید چمران بنیانگذار این خط بودند. در هر خانواده شیعه در لبنان حداقل یک دکتر، مهندس و پزشک وجود دارد. اینها حاصل تلاشهای امام موسی صدر و شهید چمران است. شیعیان لبنان، شهید چمران (شمران) را یک رهبر میدانند. فکر نمیکنم در ایران کسی اسم فرزندش را چمران گذاشته باشد؛ اما ما در لبنان پسر به نام چمران زیاد داریم».
دستگیری عوامل موساد در سیستان و بلوچستان
دادستان عمومی و انقلاب سیستان و بلوچستان اعلام کرد: «عوامل موساد در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند، دستگیرشدگان قصد ترور دانشمندان هستهای را داشتند. دستگیری این عوامل موساد با عملیات پیچیده اطلاعاتی و در پی ۸ ماه رصد دقیق کیسهای امنیتی محقق شد».
وضع جمعیتی ناجور در کشور!
وزیر بهداشت در نشست علنی دیروز در مجلس گفت: «وضعیت جمعیتی کشور بسیار ناجور است و ما فرصت زیادی برای افزایش جمعیت در کشور نداریم. اگر در ۷ سال آتی کاری برای افزایش جمعیت نکنیم، بعداً قابل جبران نخواهد بود».
دفاع از تورم غیرقابلدفاع!
وزیر اقتصاد گفت: «شهریورماه ۱۴۰۰ تورم ۵۹ درصد بود اما امروز این عدد به ۴۶ درصد کاهش پیدا کرده است. سیاست مهار تورم همچنان از اولویتهای ستاد اقتصادی دولت قرار دارد و با تلاش دستگاههای اقتصادی دولت این اقدامات در حال انجام است». هرچند سخن وزیر از تورم کشور و کاهش چند پله و اما غیرملموس آن صحیح است، منتهی تورم بالای 40 درصدی در کشور بههیچوجه مورد قبول ملت نبوده و از دولت انتظار میرود با بهرهگیری از بازوهای نظارتی و مدیریتی خویش در مهار آن بکوشد.
بازگشت ایران به شاهراه ترانزیت جهانی
رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: «پس از چند دهه غفلت، با فعالسازی کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب، ایران به شبکه مسیرهای ترانزیت و تجارت جهانی بازگشت».
توافق بر سر حقآبه هیرمند
وزارت آب و انرژی طالبان از توافق با ایران در خصوص حقآبه هیرمند خبر داد. رئیس آبهای فرامرزی طالبان گفت: «با هدف پرداخت حقآبه، قرار است تأسیسات مشترک و ابزار سنجش آب ساخته شود. طرفین در نشست اخیر در تهران بر ضرورت اجرای کامل معاهده میان ایران و افغانستان تأکید کردند و در حال حاضر مشکل در سه نقطه است که از این نقاط آب به طرف ایرانی تحویل داده میشود».