حجت الاسلام والمسلمين علي سعيدي*
در تاريخ امتها و ملتها، لحظات طلايي و حساسي مشاهده ميشود كه بسيار ارزشمند و جزء حوادث ماندگار است كه قرآن از آنها به عنوان ايام الله ياد ميكند. يكي از حوادث حماسي تاريخ ميتواند 9 دي باشد كه از ويژگيهاي آن خودجوش بودن، مردمي بودن و همگاني بودن است كه جوششي دروني داشت.
مردم در 9 دي بدون آنكه گروه و يا حزبي از آنها دعوت كند، احساس كردند كه بايد با تمام وجود به ميدان بيايند و از خواستههاي رهبري حمايت كنند.
دريافتهاي مردم
1- باور عيني جنگ نرم: مردم به صورت عيني باور كردند كه دشمن وارد عرصه جنگ نرم تمام عيار شده است
2- درك حضور عيني استكبار در براندازي نظام:مردم فهميدند كه جريان فتنه در بسياري از نقاط با استكبار جهاني گره خورده است و بايد به ميدان بيايند و اين نقطه كور را از بين ببرند.
3- علني شدن رابطه جريان فتنه با خارجيها :جريان فتنه پيوندي واقعي با سران كشورهاي غربي مانند رژيم صهيونيستي، آمريكا و سران اروپا برقرار كرده بودند كه مردم اين پيوند را به صورت ملموس دريافت كردند.
4- پي بردن به انگيزه انحرافي جريان فتنه:مردم باور كردند كه جريان فتنه انحرافي است و در خط منحرف كردن مسير انقلاب حركت ميكند و به همين دليل مردم به صورت خودجوش به ميدان آمدند كه آثار و بركات بسياري داشت.
پيامدهاي 9 دي
1- نمايان شدن قدرت مردم:مردم به قدرت خود پي بردند كه با حضور در صحنه ميتوانند تمامي موانعي كه بر سر راه انقلاب قرار دارد را بردارند.
2- مرزبندي بين خواص:از دستاوردهاي حماسه نهم دي اين بود كه مرزبندي ميان خواص متعهد، متدين و انقلابي كه وفادار به آرمانهاي امام و رهبري بودند با خواصي كه دچار گسست شده و نتوانسته بودند درك درستي از وقايع داشته باشند به وجود آمد.
3- افزايش اقتدار نظام:جريان فتنه تا قبل از 9 دي ماه متاسفانه باعث شده بود مانور نظام افت پيدا كند كه حماسه قدرتمند نهم دي توانست قدرت مانور نظام را افزايش دهد.
4- شكست توطئه دشمن در انقلاب مخملي:دشمنان با شبيهسازي انقلابهاي مخملي همچون اوكراين و گرجستان ميخواستند مثل همان انقلابها را براي براندازي نظام مقدس جمهوري اسلامي استفاده كنندكه با حضور مردم در 9 دي اين توطئه دشمنان خنثي شد.
5- تقويت اتحاد و انسجام ملي
6- تقويت پيوند مردم با رهبري
نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي*