کد خبر: ۶۲
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۰ - ۰۳:۳۰


جواد منصوری
واقعيت اين است كه مجلس در هر كشور و در هر نظامي بسيار تعيين‌كننده است و بسياري از جريانات را مي‌تواند شكل و يا مسير را تغيير بدهد، اما مشروط بر اينكه مجلس باشد. ما در 8 دوره گذشته، فقط دوره اولمان به معني واقعي مجلس بود و دوره‌هاي ديگر ما مجلس نبودند. علتش هم اين است كه در دوره اول آدم‌ها تربيت‌شده يك دوره مبارزه روشن و صاحب مباني كاملاً مستقل بودند، ولي در دوره‌هاي بعد يا نمايندگان تحت تأثير جريانات پولي بودند يا جريانات اداري، يك عده در خدمت دولت، يك عده در خدمت پولدارها، عده‌اي براي پول جمع كردن به‌طوري كه در مجلس هشتم طرح نظارت بر نمايندگان مطرح شد كه چيز بي‌نظير و بي‌سابقه‌اي است. افراد زبده جامعه هم به‌تدريج ديگر به مجلس نيامدند و در مورد مجلس نهم دارم مي‌بينم كه يك عده افراد شايسته مي‌گويند ما نمي‌آييم، چون احساس مي‌كنند كه نمي‌توانند در مجلس كار كنند. شما وصيت‌نامه امام بند «ز» را بخوانيد تا ببينيد امام راجع به مجلس چه مي‌گويند.
امام مي‌فرمايند: «از مهمات امور تعهد وكلاي مجلس شوراي اسلامي است. ما ديديم كه اسلام و كشور ايران چه صدمات بسيار غم‌انگيزي از مجلس شوراي غير صالح و منحرف از بعد از مشروطيت تا عصر رژيم جنايتكار پهلوي و از هر زمان بدتر و خطرناك‌تر در اين رژيم خورد و چه خسارت‌هاي جانفرسا از اين جنايتكاران بي‌ارزش و نوكرمآب به كشور و ملت وارد شد. اكنون كه با عنايت پروردگار و مجاهدت ملت عظيم‌الشأن، سرنوشت كشور به دست مردم افتاده و وكلا از خود مردم و با انتخاب خودشان، بدون دخالت دولت و خان‌هاي ولايات به مجلس شوراي اسلامي راه يافته‌اند و اميد است كه با تعهد آنان به اسلام و مصالح كشور، جلوگيري از هر انحراف بشود، وصيت اينجانب به ملت در حال و آتي آن است كه با اراده مصمم خود و تعهد به احكام اسلام و مصالح كشور، در هر دوره از انتخابات، وكلاي داراي تعهد به اسلام و جمهوري اسلامي كه غالباً بين متوسطين جامعه و محرومين هستند» خواهش مي‌كنم به اين كلمات دقت كنيد: «و غير منحرف از صراط مستقيم و به سوي شرق و غرب و بدون گرايش به مكتب‌هاي انحرافي و اشخاص تحصيلكرده و مطلع بر مسائل روز و سياست‌هاي اسلامي به مجلس بفرستند».
شما ملاحظه بفرماييد كه ما به تعداد انگشتان يك دست هم در مجلسمان حقوقدان نداريم. به تعداد انگشتان يك دست اقتصاد‌دان نداريم. چنين مجلسي چگونه مي‌خواهد قانون مملكت را وضع كند، نظارت كند، برخورد كند يا به اقتصاد مملكت سر و سامان بدهد؟ من واقعاً تعجب مي‌كنم. شما در هر جاي دنيا كه ببينيد، حداقل نيمي از نمايندگان مجلس آنها حقوقدان هستند. دليلش هم معلوم است، براي اينكه مي‌خواهد قانون تصويب كند، نظارت بر قانون كند، تمام مسائل مملكت را با قانون بسنجد و همچنين اقتصاد‌دان و سياستمدار علمي. در كشور ما اصلاً اين‌طور نيست، لذا مجلس ما توانايي آن مجلسي را كه بايد داشته باشد، ندارد.

 

برچسب ها: مجلس
 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: