از آنجایی که کودک همان انسان آینده است که در ابتدای مسیر است توجه به شکل گیری تمامی ابعاد وجودی و روحی او از ضروریات است .
کسانی که در شکلگیری این موجود انجام وظیفه می کنند باید بدانند مسئولیت مهمی دارند از پدر و مادر و افراد خانواده ،بستگان ،سیاست های حاکم بر جامعه ، مدرسه ،محیط های تفریحی حتی پارک ، ابزار و اسباب بازی ،اتاق کودک، نوع تغذیه، گفتار و رفتار پدر و مادر، داستان ها و شخصیتهای داستان ها و فیلم ها و حتی آرایش محیط خانه و محل و هم بازی ها و تمام امور سمعی و بصری و معنوی که در ارتباط با دوران کودکی و نوجوانی هستند .
از این رو اسلام و تمدن های بشری نسبت به کودک و نوجوان توجهات ویژه ای دارند .
لازم است با توجه به فضای کودکانه و ابعاد روان شناختی کودک و ارزش های اخلاقی به تولید محتوا پرداخت.
در این زمینه توجه ویژه به قهرمان سازی و الگوسازی ارزشی برگرفته از فرهنگ اصیل گذشته تا به امروز منطبق با روحیه کودکان و دارای جذابیت های سمعی و بصری به خصوص در انیمیشن ها لازم است.
اقتضا می کند که تولیدکنندگان محتوا با توجه به شرایط جهان کنونی و تغییر ذائقه کودکان و وجود فضای مجازی در دسترس همگان با نگاهی جدید و زنده نگهداشتن ارزش ها وشیوههای جدید فراگیری نگاه متحول گرایانهای به این حوزه ها داشته باشند.
در سال های اخیر تلاش های بسیاری در حوزه ادبیات کودک و و حتی در زمینه تولید بازی فکری و اسباب بازی صورت گرفته است و توجه و تقدیر مقام معظم رهبری از تولیدکنندگان محتوا برای کودک و نوجوان و آثار محدود به این حوزه ارزش و اهمیت پرداختن به این حوزه را نشان می دهد اما باز هم لازم است با وسواس ویژهای در زمینه ها زیر بازنگری کرد :
کاربرد کلمات و اصطلاحات و تصویر سازی مناسب کودکان چه در کتاب ها و مجلات چه در انیمیشن ها و برنامه ها
جذابیت های سمعی و بصری، شخصیت پردازی و اسطوره سازی قابل درک برای کودکان، پویانمایی ها و تئاتر های نمایشی ارزشی